O meni

Dr tamara Stojmenović, specijalista sportske medicine

Doc. dr Tamara Stojmenović završila je Medicinski fakultet u Beogradu 2010. godine. Specijalista je sportske medicine (Univerzitet u Beogradu, Medicinski fakultet) od 2017. godine. Doktorirala je na katedri za Eksperimentalnu i primenjenu fiziologiju sa sportskom medicinom na Fakultetu medicinskih nauka, Univerziteta u Kragujevcu na temu: „Uticaj košarkaškog treninga na rast, razvoj i sazrevanje devojčica u periodu puberteta i rane adolescencije“. Docent je na Fakultetu za fizičku kulturu i menadžment u sportu, Univerziteta Singidunum na predmetima Korektivna gimnastika sa osnovama kineziterapije i Sportska medicina. Bivši je profesionalni sportista na klupskom i nacionalnom nivou (košarka) i diplomirani košarkaški trener (Visoka sportska i zdravstvena škola, Beograd – smer za strukovnog sportskog trenera).

Bavi se dijagnostikom i lečenjem sportskih povreda (fizikalni i ultrazvučni pregled mišićno-skeletnog sistema, lečenje bola infilitracijom, ultrazvučno davanje blokada, prevencija i funkcionalna rehabilitacija povreda). Kao bivši profesionalni sportista (košarka) i sama je doživela mnoge povrede. Nakon rupture prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena i operacije istog u 17. godini života javlja se interesovanje za medicinu.

Pored prevencije, dijagnostike i lečenja povreda, rutinski se bavi sportskom kardiologijom i ergospirometrijom. Autor i koautor je više knjiga i stručnih radova iz oblasti sportske medicine, fiziologije napora i dijagnostike i lečenja bola.